Foredrag

Få historien om Cigaretter, whisky, penge og piger

For 50 år siden, var Danmark et helt andet land, end det vi kender i dag. Er man i tvivl, kan man læse min seneste bog, ”Cigaretter, whisky, penge og piger”, der udkom i november 2022.
Den fortæller om speedbådssmuglerierne i 1960’erne og 70’erne – en historie jeg også fortæller i et foredrag, hvis du/I har lyst til at høre nogle virkelige skæbnehistorier af Shakespeare’ske dimensioner. Der var magtkampe, snigløb mellem brødre, og masser af penge på spil i den rivaliserende gruppe af speedbådssmuglere, hvor blandt andre Alexander Blask og Bent Ricardo Madsen gav den som smuglerkonger.

“Et stort tak for et interessant og sjovt foredrag om disse frække smuglere i 50’erne og op.
Du var dejlig uhøjtidelig og underholdende”


Smuglerne blev nærmest en form for folkehelte, fordi de forsynede danskerne med billige, smuglede cigaretter – godt hjulpet på vej af en sensationslysten boulevardpresse.
Bogen har fået glimrende omtale i bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad og DR, ligesom jeg fortalt om den i ved Historiske Dage i København i foråret 2023.

Ud over selve smuglerierne handler bogen også om moral, presseetik og om, hvordan det danske samfund har udviklet sig fra 1940’ernes og 50’ernes sortbørshandel til i dag. Om danskernes efterkrigslyst til luksus og sjov i gaden – især hvis det kunne være til tilbudspris. Om de østeuropæiske landes forsøg på at udnytte smuglerne til spionage før murens fald – og om nogle forsømte drenge der udviklede sig til pengefikserede rovdyr i den danske underverden.   

Har du lyst til at høre mig fortælle om smuglerne, deres både og metoder, deres samarbejde og rivalisering, de mange penge, kvinder og al den sprut og ballade, de omgav sig med, kan du kontakte mig på
kitkom@outlook.dk