Vejen til vrede

Hvad er det, der sker med nogle mennesker, når de får et rat mellem hænderne?

Hvad får tilsyneladende helt almindelige og rationelt tænkende mennesker til at gå amok over en banal hændelse i trafikken, eller træde så hårdt på speederen, at bilen forvandler sig til et mordvåben?

Det har jeg og min kollega, Preben Lund, forsøgt at finde ud af i en ny bog, ‘Vejen til vrede’.
Den kan du købe via dette link.

”Min kæreste og jeg kørte på en motorvej, hvor vi var i gang med en overhaling. En kæmpe bil kørte helt op bag os, vi snakker maksimalt én meters afstand. Den blændede vildt op for det lange lys. Vi afsluttede vores overhaling, og min kæreste dyttede så af den aggressive bilist, da han overhalede os. Det skulle han så ikke have gjort. Bilen trak direkte ind foran os og hakkede bremserne i. Vi blev så nødt til at gøre det samme, så bilen rystede, og min kæreste måtte kæmpe med rattet for at holde bilen på plads (vi snakker hård opbremsning fra 110 km/t). Bilisten foran rakte en fuckfinger op mod bakspejlet, hvorefter han accelererede op igen og ræsede straks af den næste afkørsel. Vi var dybt rystede.”

”Jeg gik på en af de smalle gader i det gamle København og skulle over på det andet fortov. Jeg kunne se en bil langt nede ad gaden, så jeg begyndte at krydse den smalle gade. Inden jeg nåede over, var bilen lige ved at køre mig ned, fordi den kørte afsindigt hurtigt. Jeg blev så forskrækket, at jeg i refleks sparkede ud efter bilen! Manden klodsede bremserne, kom ud – og inden jeg så mig om, hang jeg bogstavelig talt over jorden i mandens næve, der holdt i min jakkerevers. Åh, jeg var bange. Men heldigvis kom der to gående, som spurgte, hvad der foregik, og så slap han mig, truede med hånden og gik tilbage til bilen, hamrede sømmet i bund og var væk. I en lang periode gik jeg kun over gaden, hvis der var et fodgængerfelt!!”

Hvis du har oplevet vrede i trafikken, er du ikke alene. Se her:

Bogen er skrevet i samarbejde med min kollega Preben Lund.
Den koster 249 kr. hos boghandler eller Forlaget Frydenlund, som også sælger e-bogen for 199 kr.